До клінічного психолога на обстеження поступила жінка після спроби суїциду.
Жінка тривалий час перебуває в пригніченому стані після того, як пів року тому у автомобільній аварії вона втратила двох своїх дітей. Жінка в розмові с психологом розповіла наступне: «Я втратила своїх діточок, але мені здається, що я досі чую їх голоси, коли прокидаюсь. Іноді я забуваю, що їх вже немає поруч, мені здається, що вони у школі чи у друзів, я іноді починаю їх шукати, іти на зустріч, щоб забрати їх зі школи. Чоловік не розуміє мене, він змирився з цим, але він не може повністю зрозуміти і відчути те, що відчуває мати, коли втрачає своїх дітей. Я іноді
прокидаюсь у ночі та плачу, бо уві сні не змогла врятувати їх. І так знову і знову. Я
більше не можу переживати це раз за разом, це надто тяжко для мене».
В ході обстеження клієнтки використовуйте шкалу впливу травматичної
події та опитувальник депресивності Бека. За результатами психологічного
обстеження підготуйте бесіду з клієнткою, в якій повідомте результати
дослідження та надайте рекомендації.
Ответ
0 (0 оценок)
0
artemgusevvit 1 год назад
Светило науки - 21 ответ - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Під час обстеження клієнтки було використано Шкалу впливу травматичної події та Опитувальник депресивності Бека. Результати дослідження показали, що клієнтка має високий рівень депресії, що пов'язаний з травматичною подією – втратою двох дітей в автомобільній аварії. Клієнтка досить часто переживає флешбеки та галюцинації, пов'язані з її дітьми. Вона також страждає від болючих спогадів та негативних емоцій.

Після аналізу результатів дослідження, ми рекомендуємо, щоб клієнтка звернулася до психотерапевта для проведення індивідуальної психотерапії. Під час психотерапії можна буде працювати з травмою та емоційними переживаннями, які вона переживає. Також можна буде навчити її технікам зниження рівня тривоги та стресу.

Крім того, рекомендуємо звернути увагу на соціальну підтримку. Знайти підтримку можна в родині, серед друзів або звернутися до психологічних груп підтримки. Також корисно буде зайнятися фізичними вправами та розвивати хобі, що допоможе розслабитися та відволіктися від негативних думок.

Необхідно пам'ятати, що це довготривалий процес, але з допомогою психотерапевта та соціальної підтримки, клієнтка може зробити кроки до поліпшення свого психічного стану та покращення якості життя.

Объяснение: