1.За три дні Чебурашка з друзями посадили картоплю. У перший день вони
посадили 40%, у другий -20% всієї картоплі, за третій день - 120 кг. Скільки кг картоплі посадили вони за три дні?

2. У магазин завезли для продажу яблука і грунші, причому грушi становили 23% завезених фруктів. Яблук було завезено на 97,2 кг більше, ніж груш. Скільки
всього фруктів завезли в магазин? ПОЖАЛУЙСТА ОЧЕНЬ СРОЧНО!!!​
Ответ
0 (0 оценок)
0
iramazurk 7 месяцев назад
Светило науки - 4431 ответ - 3957 раз оказано помощи

Ответ:

Пошаговое объяснение:

1) 40 + 20 = 60 (%) - посадили за 1 и 2 день

2) 100 - 60 = 40 (%) - посадили в 3 день

3) 120 кг = 40%

120 : 0,4 = 300 (кг) - посадили за три дня

Ответ : 300 кг

Все фрукты - х кг

Груши - 0,23х кг

Яблоки - 0,23х + 97,2 кг

0,23х + 0,23х + 97,2 = х

0,23х + 0,23х - х = -97,2

-0,54х = -97,2

х = -97,2 : (-0,54)

х = 180

Ответ : 180 кг

Всего фруктов (х) = 180 кг

Груши (0,23х) = 0,23 * 180 = 41,4 кг

Яблоки (0,23х + 97,2) = 41,4 + 97,2 = 138,6 кг

41,4 + 138,6 = 180