50 баллов!Допоможіть!
У кожній ситуації визначте, у чому полягало порушення сімейного законодавства

Cитyація 1. Мaрія мала зареєструвати шлюб із Тиберієм. У зв\'язку з тим, що Тиберій перебував у відрядженні, на процедурі урочистої реестрації шлюбу його замінив брат-близнюк Роман.
Ситуація 2. Батьків сімнадцятирічної Стелли було позбавлено батьківських прав. Через два роки пiсля цього Стеллу всиновило подружжя Новаків за згодою біологічних батьків.
Ситyaцiя 3. За договором про патронат Миколу було передано в сім\'ю патронатного вихователя на десять місяців.
Ответ
3 (1 оценка)
1
tnagibp8s6bo 2 года назад
Светило науки - 60 ответов - 0 раз оказано помощи

Відповідь:

1. Присутність нареченого та нареченої в момент державної реєстрації їхнього шлюбу є обов’язковою. Державна реєстрація шлюбу через представника не допускається. (стаття 34 Сімейного кодексу України)

2. У цій ситуації не бачу чіткого порушення сімейного законодавства. Згідно із положеннями статті 207 СКУ: Усиновленою може бути дитина (стаття 6 цього Кодексу).  У виняткових випадках суд може постановити рішення про усиновлення повнолітньої особи, яка не має матері, батька або була позбавлена їхнього піклування. У цьому разі суд бере до уваги сімейний стан усиновлювача, зокрема відсутність у нього своїх дітей, та інші обставини, що мають істотне значення.

3.  Відповідно до частини 6, статті 252 СКУ: Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя встановлюється органом опіки та піклування і не може перевищувати трьох місяців.