Дослідження Здійснення умовної подорожі уздовж 50-ї паралелі: складання карти маршруту з позначенням країн, природних об\'єктів та природних комплексів ​
Ответ
5 (2 оценки)
4
abdalmalikraad2009 3 года назад
Светило науки - 4 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Я хотів тобі дати файл WORD але сюди неможна поставити WORD файл тому :

Юрське узбережжя Дорсетширу та Східного Девонширу

 

Довжина узбережної зони становить 152 км. Юрське узбережжя - ділянка суші, що зберегла сліди багатовікової історії - Мезозойської ери. На Юрському узбережжі і зараз вчені знаходять останки морських рептилій, динозаврів і цілі поховання амонітів. У доісторичні часи, завдяки географічно вигідному положенню Британських островів, на цій території жили більше 100 видів динозаврів.

На Юрському узбережжі можна побачити численні прямовисні скелі, сформовані за часів Мезозойської ери; ці скелі простягаються вздовж всього узбережжя. В 1824 році тут вперше були виявлені останки динозавра.

Ще однією визначною пам'яткою Англії і Юрського узбережжя є Білі скелі, що простягаються вздовж Ла-Маншу. Раніше тут видобували сланець. Дадлі Дор - вапняна арка природного походження, розташована недалеко від Лульворс в Дорсеті. Архітектура місцевості представлена каплицею Святої Олени і будівлями села Абботсбі, зведеними в ХI столітті на місці колишнього монастиря бенедиктинців.

 

 

 

 

 

 

 

 

Арденни

 

Гори Арденни проходять через всю Південну Бельгію, займаючи третину території країни. Вони також захоплюють територію Франції та Люксембургу.  

Масив Арденн, який є західним продовженням Рейнських Сланцевих гір. У результаті тривалої ерозії й денудації вершини Арденн мають платоподібні форми.

Масив складний переважно вапняками і пісковиками палеозою; в альпійську епоху гори зазнали підняття, особливо східна частина - плато Тай і Високий Фенн, вершина якого - гора Ботранж (694 метри над рівнем моря) є найвищою точкою країни. На крайньому південному сході  є вапнякові куестові гряди висотою до 460 м.

Краса і первозданність природи цієї місцевості заворожує, тут майже немає міст і поселень. Тільки величезна територія густого лісу, скелястих каньйонів і чистих гірських річок. Це райське місце - чисте прозоре повітря, мінеральні джерела і неповторна природа! Арденни є прекрасним місцем відпочинку для мисливців і рибалок, для любителів рафтингу, гірського велосипеда і піших прогулянок по горах. У зимовий час тут відкрито гірськолижний сезон.