ЗАДАЧА №1.
Неповнолітній Кравець М.Г. (17 років) був прийнятий на роботу у будівельну бригаду. За рік роботи у складі бригади він відпрацював 150 годин надурочних робіт, які не були оплачені. Які порушення трудового законодавства були допущені? Яка тривалість робочого часу для неповнолітніх передбачена трудовим законодавством? Який порядок і розмір надурочних робіт передбачені законом?

ЗАДАЧА №2.
Водій підприємства Климов С.П. після закінчення робочого дня не поставив автомобіль у гараж, а використав її в особистих цілях для поїздки в інший населений пункт. Повертаючись назад він потрапив у ДТП, в результаті якої автомобіль було пошкоджено. Підприємству було завдано матеріальних збитків на суму 5000 гривень. Як вирішити справу по суті?

ЗАДАЧА №3. Адміністрація сільськогосподарського підприємства затримувала розрахунок і видачу трудової книжки працівниці Поповій Г.С. після закінчення двотижневого терміну від дня подання нею заяви про звільнення з роботи за власним бажанням. Таку затримку адміністрація мотивувала тим, що Попова Г.С. не розрахувалася із заборгованістю підприємству на суму 800 гривень. Чи правомірні дії адміністрації?​
Ответ
0 (0 оценок)
0
evgeniamatafonova124 1 год назад
Светило науки - 2 ответа - 0 раз оказано помощи

Відповідь:Задача 1В цій ситуації було допущено системне перевищення норм надурочних робіт,які ще і не були оплачені. Неповнолітні працівники мають право: на скорочену тривалість робочого часу (ст. 193 КЗпПУ): у віці 16 — 18 років — 36 годин на тиждень; у віці 15 — 16 років (для учнів віком 14 — 15, які працюють у період канікул) — 24 години на тиждень . Нормальна тривалисть робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.Задача 2Задача3Якщо причина поважна , роботодавець зобов’язаний задовольнити прохання працівника і розірвати трудовий договір датою, яка зазначена в заяв. А якщо причина звільнення не зазначена в переліку, наведеному в ст. 39 КЗпП.Тоді роботодавець має право відмовити працівникові у звільненні і вимагати відпрацювати встановлений у строковому договорі строк або завершити певну роботу.