всі смішні моменти із вітька+галя(можна точніше треба взяти з тексту)даю 100баллов​(але вони розділяються на 50)
Ответ
4 (2 оценки)
2
Olyun4ik 1 год назад
Светило науки - 2668 ответов - 0 раз оказано помощи

Відповідь:

Всі не вийде, тому що це потрібно переписати всю книжку, крім того у людей різне почуття гумору, а тому те, що смішно одному, другому буде не цікаве взагалі

1. Те, як Вітько готувався до дуелі, а батьки не розуміли всіх мук його душі. Коли Федько казав не спати всю ніч, а Вітько дав хропака

2. Як Вітько писав серенаду- вся розмова друзів. Наприклад: "Е, ні,- знову запротестував Вітька. — Брехати я не буду. Золотих гір не хочу обіцяти, бо в мене всього десять копійок. Як кохає, то хай кохає з десятьма копійками".

3. Як хлопці готувалися до серенади: поцупили гітару і сомбреро, чекали на місячну ніч. Коли Федько розказував, що вміння співати- це вміти широко рота відкривати. Саме виконання серенади - коли з"ясувалося, що вони співають не під вікнами Галі, а біля будинку баби Хіврі . "Раптом почувся хриплий крик: - І яка вона трясця виє серед  ночі під хатою?!  А бодай йому позакладало!!  Сірко, Сірко, та хоч гавкни, іродова душа! Я в хаті не знайду місця, а він у будці хропе! А ті виють під бузком, як на погибіль!.. "

4. Любовне "посланіє". Весь текст цього листа. Цитата: «Дамі серця мойого. Найпрекраснішій серед найпрекрасніших Галі Козачок од Вітьки Горобця любовне посланіє". Ще кумедно виглядає те, як хлопці вирішують важливе питання. Галя найпрекрасніша в межах району чи в межах області.

5. Коли Федько вчить Вітька тому, як потрібно поводитись при візиті до дами серця.  Цитата: "Який це візит? Він важкий? Я донесу?  — Підеш і без візиту. Чого це ти будеш надриватися".

6. Коли Вітько побачив Галю з Петром на городі. Цитата: "О зміюко лукавая!! — нарешті повернув язиком в пересохлому роті".

7. Як Федько зі знанням справи втішає товариша. Історія про козака Чаплю "Такий ніс на свято ріс, а ти його, козаче, в будень носиш!"

8. Дуель. Причина, з якої Юрко Гречаний погодився бути секундантом. Втеча Петра з дуелі, висновок Вітька, реакція Причепи на дуель. Цитата: "У Чаплях дуель. Заборонена ще при царю дуель! Із-за якогось... дівчиська... Два дурні, не досягши паспортного віку!.." " А коли б голову... одірвало? Як би я мав реагувати? На даному етапі? Скласти акт про дуель? Прикласти до нього твою дурну голову? Як речовий  наочний доказ? Ти арештований. За користування забороненою дуелею".

9. Те, що відбувалося під час арешту. Як Причепа планував читати лекцію і тема цієї лекції, як Петро зізнався Вітькові чому ж він ходив по городі з Галею, як в кобурі Причепи Вітько знайшов замість зброї хліб і два помідори. Цитата. "Хоча й жара, дідько її бери, а доведеться мені прочитати вам лекцію на тему: «Що таке єсть заборонена законом дуель, що таке єсть кохання і що таке єсть дурні».

10. Коли Вітько робив зачіску у чоловіка, який стриг овець.

11. Коли Федько шукав гроші для того, щоб Вітько міг купити квитки в кіно. Його випадково вдарив кінь, Федько покотився і подушив у пазусі два десятки яєць. Цитата: "Підтримуючи руками штани, з холош яких витікала яєчня, розлючений Федько чимдуж покурів додому, кленучи все на світі: і коняку, і себе, і яйця, і навіть безневинного Мессінга".

12. Коли Вітько на побаченні випадково підпалив тин у Пріськи Деркач. Цитата: "Біля двору бігала язиката Пріська Деркач, прозвана в селі за довгий язик Тиліхвоном, і, б’ючи об поли руками, щодуху лементувала:  — Пужар!.. Горю!.. Тушіть!.."

13. Вся кумедність сцени сватання Галі. Коли Федько зголосився бути старостою. Те, з якою відповідальністю він поставився до такої серйозної місії.  Цитати: "Гарні мені витівки! — аж обурився Федько.— Буду я заради жартів купляти в сільмазі білу хлібину за двадцять дві копійки, коли є й за шістнадцять". Досить кумедні і не зовсім дитячі думки Федька про сімейне життя. Цитата. "Он дядько Стратулат п’ятнадцять років з своєю Стратулатихою жив, а й то сказала: «Забирай свої речі -і на всі чотири боки!» Дядько Стратулат забрав своє майно - два чемодани пляшок - і поніс у ларьок, щоб на квиток на автобус вторгувати".

Пояснення: