що для мене означає смак? солоний, гіркий, солодкий, 7-10 речень ґ​
Ответ
0 (0 оценок)
0
olgavelanik 1 год назад
Светило науки - 5 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

У дивному світі синестезії слова мають смак, а смаки – фізичну форму. Кореспондент BBC Future вивчала явище, яке вчені поки що не можуть пояснити.

Джеймс Ваннертон зізнається, що обожнює слухати американців, які говорять швидко.

"Тоді як оратора з бездоганним британським акцентом мені важко дослухати до кінця, – каже фахівець з інформаційних технологій. – Американці все змішують і перекручують. В їхньому мовленні важко відрізнити "д" від "т" . "Медаль", "метал" і таке інше. Мені легше сприймати їхню мову, оскільки мене не відволікають різноманітні смаки і присмаки".

"Я маю на увазі, що це – перевага", – пояснює він, щоби не образити американку, яка бере в нього інтерв’ю і говорить дійсно дуже швидко.

Слова для пана Ваннертона – постійне джерело роздратування, вони його відволікають, оскільки він відчуває приголосні на смак. "Коледж" має смак ковбаси. Ім'я "Карен" – йогурту. "Йогурт", в свою чергу, має огидний присмак спрею для волосся. Англійське слово "most" – "найбільший" – смакує як хрусткий холодний тост без масла.

Назва сайту BBC Future нагадує пану Ваннертону смак консервованих персиків в сиропі. А назви станцій лондонського громадського транспорту – це для нього справжнє різноманіття всіляких жахливих і чудових смаків. Раптове відчуття слова на смак може бути настільки всепоглинаючим, ніби вам прямо в обличчя спрямовують промінь яскравого світла, коли ви, нічого не підозрюючи, просто йдете у своїх справах.

"Зазвичай я намагаюсь уникати слова "найбільший", – ділиться Джеймс. – Я ніколи не пишу його. Завжди намагаюся його заміняти. Воно настільки відволікає мене, що я не можу думати про будь-що інше окрім тосту". Він посміюється, трохи зніяковіло від того, як йому доводиться жити зі своїм незвичайним талантом.

Объяснение:

Вийшло більше ніж 7 речень але байдуже